Pressklipp

Motion är bra medicin mot depression

En galopperande psykisk ohälsa som kostar samhället 60 miljarder om året. Och människor som dämpar sin ångest med piller. Det är bakgrunden till en världsunik forskningsstudie som kan bevisa att motion är den bästa medicinen. Läs artikeln på BLT och Sydöstrans webbplats.

 

Löpningen blev hans ”lyckopiller”

Humörhöjare! Forskningsprojektet REGASSA har just dragit igång. Ett syfte är att studera fysisk aktivitet som behandling mot lätt depression. Andreas Wigholm 33 år vet av egen erfarenhet att träning är rena medicinen. Läs artikeln på Svenska Dagbladets webbplats.

 

”Jag är jättenöjd och mår mycket bättre”

”John” är en av de patienter som ingår i Regassa-projektet. I Lokaltidningen Ljungby berättar han om sina erfarenheter av att delta i projektet.I artikeln säger han bland annat:
– Jag gick på behandling hos en psykolog och en dag fick jag syn på en annons på vårdcentralen om Regassa-projektet och tänkte att jag skulle anmäla mig. Och nu går jag på lågintensiv träning som Body Balance och Yoga på Träna. Jag är jättenöjd och mår mycket bättre. Läs hela artikeln i Lokaltidningen Ljungby.

Vårdcentraler testar nya metoder mot psykisk ohälsa

Kan terapi via datorn hjälpa den som är deprimerad? Eller kan man motionera bort ångest? Det är frågor som forskningsprojektet Regassa ska ge svar på. Läs hela artikeln i Lokaltidningen Ljungby.

 

Motion mot utbrändhet testas i unik studie

Patienter i Blekinge deltar i en unik studie som testar hur terapi på nätet och motion står sig som behandling för utbrändhet och stress jämfört med traditionell läkarbehandling. Läs mer på P4 Blekinges webbplats.

 

Kognitiv beteendeterapi via internet

Nu får patienter med psykisk ohälsa i Kronobergs län mojligheten till kognitiv beteendeterapi, KBT, i hemmet via sin dator. Läs mer i Växjönytt.